• Aagje Blok

appelmoescake

Updated: Sep 13


Ja, dit klinkt misschien brrr, maar is enorm lekker, én snel gemaakt, en ook nog eens lichter dan een gewone appeltaart of -cake. Met zelfgemaakte appelmoes is het helemaal een feestje, maar je zult ons niet horen als je gewoon een pot neemt. 125 g tarwebloem 1 tl bakpoeder ½ tl kaneelpoeder snufje kruidnagelpoeder snufje gemberpoeder 50 g boter of margarine, in vlokjes 125 g bruine basterdsuiker 1 ei, losgeklopt 50 g wal- of pecannoten, grof gehakt 75 g rozijnen 150 g appelmoes poedersuiker voor het bestuiven 1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een vierkante vorm, zoals een brownievorm, met bakpapier. Zeef boven een kom de bloem en het bakpoeder en voeg kaneel, kruidnagel en gember toe. Werk de boter erdoor, voeg de basterdsuiker en het ei toe en meng dooreen. 2. Voeg de walnoten, rozijnen en appelmoes toe en roer goed om; giet in de voorbereide vorm en strijk glad. 3. Bak de cake 45-50 min.; als je een satéprikker erin steekt, moet deze er droog uit komen. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestuif rijkelijk met poedersuiker en serveer in blokjes. [MT] © foto casanisa@shutterstock | #recept #appel #appelmoes #cake


  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Twitter
  • Black Instagram Icon
  • Black Twitter Icon

© 2020 Uitgeverij Aagje Blok