top of page
  • Aagje Blok

Aagje bakt: ZwetschgendatschiDe zomer loopt op z’n eind, maar er zijn nog steeds pruimen. Dus wacht niet langer en maak deze Duitse pruimen-bladerdeegschuitjes. Traditioneel worden ze gemaakt van gistdeeg, maar deze werkwijze is een stuk makkelijker én sneller!


voor 10 schuitjes 1 pakje roomboterbladerdeeg 50 g boter 50 g suiker 50 g blanke marsepein, kleingesneden 1 ei 25 g bloem 500 g verse kwetsen of pruimen poedersuiker


1. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en verdeel ze over de bakplaat*; laat ze ca. 5 min. ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Meng met een mixer de boter met suiker, marsepein en ei. Voeg als het een homogene massa is geworden, de bloem toe; meng goed. 3. Schep op elk plakje deeg ongeveer een opgehoopte theelepel van het marsepeinmengsel en smeer uit. Duw de randen van het deeg iets omhoog. 4. Was de kwetsen of pruimen, halveer ze en verwijder de pitten. Neem voor elk deegplakje vier halve pruimen, snijd die in partjes en leg die dakpansgewijs of in het geval van een cirkel spiraalsgewijs op de marsepeinmassa. Schuif de bakplaat in de oven en bak de Zwetschgendatschi 15-20 min; de deegrand moet goudbruin zijn. Neem uit de oven en bestuif met poedersuiker.


* Met een steekvorm of mesje kun je ze eventueel uitsnijden tot bijvoorbeeld een bloem of cirkel, wel zo leuk!


© foto: Zi3000@Dreamstime.com


Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat helaas niet meer te krijgen is.


0 comments

Related Posts

See All

Comentários


bottom of page