top of page
  • Aagje Blok

Aagje gaat op vakantie en neemt mee…


We nemen even twee weken pauze en gaan genieten van een welverdiende vakantie.


En langzaamaan raken we ook in de vakantiemodus: wat mee te nemen en wat niet? Want als je een huisje huurt en op culinair vlak in je vakantie toch ook wel een beetje uit de voeten wilt kunnen, zijn er altijd dingen die je toch écht zelf mee moet nemen. Gewoon omdat ze ontbreken of omdat er niet mee te ‘werken’ valt. Denk aan een goed mes, een fijne koekenpan, een houten spatel, een percolator, plastic bakjes om iets in mee te nemen of in je koelkast te bewaren, een afwasborstel... (waarom doet men in zoveel landen de vaat met een sponsje of –nog enger– een lapje?).


Maar eenmaal op je bestemming is er niets leukers dan de plaatselijke (super-)markt afstruinen en een flinke voorraad lokale lekkernijen mee te nemen voor thuis. Potjes mincemeat uit Engeland, zakken vol maanzaad en gemalen noten uit Duitsland, een enorme streng verse knoflook uit Frankrijk, van die prachtig vormgegeven blikjes ansjovis uit Portugal of je favoriete olijfolie en pastasoorten die je hier niet kent uit Italië. Voor een foodie altijd weer een feest en meestal blijkt het nog heel moeilijk om je in te houden. Tijd om ons te gaan uitleven....


Fijne vakantie allemaal!


Foto: Lilliya@adobestock.com


0 comments

Related Posts

See All
bottom of page