Aagje maakt... marsepein
- Aagje Blok
- 16 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Sinterklaas is in aantocht. En hoe leuk is het om zelf wat Sinterklaas-lekkers te maken? Deze week beginnen we met marsepein. Op blz. 101 van Back! Het Duitse bakboek hebben we een heel eenvoudig recept staan, dat we voor van diverse recepten uit datzelfde boek gebruikt hebben: Bethmännchen, Dominosteine, Mandelhörnchen...
200 g blanke amandelen
250 g suikercirca
1 tl water
Doe de amandelen met de suiker in een keukenmachine en maal fijn. Druppel er water bij tot het een stevige massa is; wij kwamen uiteindelijk uit op 1 tl (5 ml). Verwacht niet dat het spierwit wordt, het oogt eerder een beetje grauw.
Laat de marsepein 24 uur rusten in de koelkast.
Van deze marsepeinmassa kun je natuurlijk maken wat je wilt: aardappeltjes (rol bolletjes door een mengsel van cacaopoeder en een beetje poedersuiker), bonbons (rol een balletje door kristalsuiker en druk er aan twee kanten een walnoot in), groente en fruit, figuurtjes, etc. Voor die laatste dingen heb je wel voedselkleurstof en eventueel modelleer-gereedschap nodig. Online is te vinden waar je die koopt en ook hoe je te werk moet gaan. Uiteraard hangt het van je eigen creativiteit en deco-skills af hoever je komt! Wij houden het even bij aardappeltjes…
Foto: © NoName_13 @ Pixabay.com
#Back! #marsepein #culikado’s #sinterklaas