top of page

Aagje maakt: Bio-Huhn in Riesling

  • Aagje Blok
  • 13 hours ago
  • 2 min read


Ga je online zoeken of er internationale gerechten zijn die specifiek gegeten worden op Hemelvaartsdag, dan kom je vooral recepten met gevogelte tegen. Sinds de middeleeuwen doen gerechten met zwaan, pauw, ooievaar, kraanvogel, kwartel, eend of gans de ronde. Zo ver willen we maar niet gaan, we houden het op kip. Kip in een lekkere rieslingsaus. Mét een glaasje riesling erbij natuurlijk...


voor 4

1 biokip, ruim 1 kg

2 el boter

2 sjalotjes

2 teentjes knoflook

200 ml riesling (of een andere droge witte wijn)

100 ml kippenbouillon

2 takjes tijm

1 laurierblad

een handvol pitloze druiven (witte of rode, de laatste kleuren mooier bij het gerecht)

100 ml slagroom

zout, peper


1.  Spoel de kip schoon, dep droog en verdeel in 8 stukken. Breng die rondom goed op smaak met zout en peper.

2.  Smelt de boter in een ruime braadpan, leg de kipdelen erin en braad ze rondom aan. Pel en snipper ondertussen de sjalotjes en knoflook.

3.  Neem de kip uit de pan en bak de sjalotjes en knoflook kort in het achtergebleven vet. Blus het mengsel met de riesling en giet de bouillon erop. Leg de kipdelen er weer in. Voeg de tijm en laurier toe. Leg het deksel op de pan en laat 15 min. zachtjes sudderen.

4.  Was de druiven en dep droog. Voeg de slagroom en de druiven toe aan de kip en laat nog eens 25 min. sudderen. Breng op smaak en serveer met wilde rijst, aardappelpuree of bruine linzen.  


Dit recept is afkomstig uit ons boek Koch! Duitse keuken anno nu, dat helaas niet meer te koop is. Maar volg ons hier, we publiceren regelmatig recepten uit Koch!


# Duits  # kip  # druiven  # Riesling

  • Bluesky_Logo.svg
  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Bluesky_Logo.svg

© 2024 Uitgeverij Aagje Blok

bottom of page