Aagje maakt: Traubenkuchen
- Aagje Blok
- Apr 16
- 2 min read

Momenteel breek je – hopelijk figuurlijk – je nek over de druiven. Wat je met al dat lekkers kunt? Wij maken er steevast deze heerlijke Duitse cake mee. Hij is echt super makkelijk, dus mocht je zo iemand zijn die denkt ‘ik kan niet bakken’ – echt, dit lukt!
voor ca. 10 porties
125 g boter op kamertemperatuur
125 g suiker
2 eieren
200 g bloem
2 tl bakpoeder
500 g pitloze druiven (wit of wit/blauw gemengd)
3 el geschaafde amandelen
poedersuiker
1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet een springvorm van 24 cm ø in met boter en bestuif licht met bloem.
2. Klop in een kom de boter romig en mooi glad met de suiker. Dat kan soms even duren, maar ga gewoon door tot het mengsel bijna wit lijkt te worden. Meng er een voor een de eieren door. Zeef bloem en bakpoeder erboven en meng snel door elkaar. Schep het deeg in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
3. Was de druiven, dep ze droog en verdeel ze over het deeg; druk ze er iets in. Bestrooi met de amandelen.
4. Bak de taart ca. 45 min. Test of hij gaar is door een satéprikker erin te steken – deze moet er droog uit komen. Zo niet, bak de cake dan nog eens 5 min. Neem dan de vorm uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Haal de cake na 10 min. uit de springvorm en bestuif met poedersuiker.
TIP
Deze taart is ook heerlijk met ander fruit, zoals gehalveerde pruimen, partjes appel of schijven nectarine. Ook lekker: in kleine stukjes als toetje, met een bolletje ijs en een glaasje Mosellikeur.
foto © uitg. aagjeblok
Dit recept is afkomstig uit ons eerste boek, KOCH! Duitse keuken anno nu, dat helaas niet meer te krijgen is.
Kommentare