top of page

Aagje maakt Dill-Quark

  • Aagje Blok
  • 24 jun
  • 1 minuten om te lezen

Volop komkommers nu en het is ook echt weer voor een BBQ, dus dat vraagt om een recept voor een lekkere frisse kwark-dip à la tzatziki, maar dan anders. Lekker met wat flatbread bij gegrilde groenten of een gebakken visje.


voor 1 schaaltje

2 komkommers

½ bosje dille

½ bosje bieslook

250 g kwark

2 el melk

1 scheutje citroensap

1 knoflookteentje

zout, peper


1. Boen de komkommers schoon, snijd ze in stukken en rasp ze met schil en al grof. Strooi een snuf zout erover en laat in een vergiet uitlekken. Was de dille en bieslook en snijd (of knip) fijn.

2. Roer in een kom de kwark los met de melk en het citroensap. Pers het knoflookteentje erboven en meng de kleingesneden kruiden erdoor. Breng krachtig op smaak met zout en peper. Is de kwark je wat te schraal of te zuur, meng er dan een druppeltje olijfolie of wat mayonaise door.

3. Knijp met je handen het laatste vocht uit de geraspte komkommer en meng door de kwark. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.

 

Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! vegetarisch, hier te koop onder ‘Onze boeken’. Deze saus is ook heerlijk bij onze kwark-notenburgers.


# kwark  # dille  # komkommer  

Comments


  • Bluesky_Logo.svg
  • Black Pinterest Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Bluesky_Logo.svg

© 2024 Uitgeverij Aagje Blok

bottom of page