
We blijven deze week bij de The Hairy Bikers met een ander comfort food recept: Courgette Fritters uit Mums know best. Een favoriet recept hier in huis, want geef toe – courgettes zijn nou niet echt een bijster interessante groente om mee te koken. Weinig eigen smaak, gauw wat waterig… voor een quiche of soepje prima, een keertje gespiraliseerd is ook leuk, maar verder? Deze hartige koekjes met een Aziatische twist zijn echter overheerlijk! Makkelijk te maken en ze passen ook perfect bij een vegetarische maaltijd.
Voor 12 koekjes
3 kleine geraspte courgettes
1 rode ui, gepeld en geraspt
1 teentje knoflook, fijngesneden
plantaardige olie
100 g (kikkererwten)meel
2 losgeklopte eieren
1 tl garam masala
160 g feta
1 kleine rode of jalapeño peper
fijngesneden bosje munt, fijngesneden bosje koriander,
versgemalen zout en peper naar smaak
1. Laat de geraspte courgette en ui 10-15 min uitlekken in een zeef. Knijp het resterende vocht eruit en voeg de knoflook toe. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak courgette, ui en knoflook tot ze een beetje beginnen te kleuren. Haal dan de pan van het vuur en laat afkoelen.
2. Meng een glad beslag van het meel, de eieren en de garam masala. Voeg een beetje melk toe als het beslag te dik lijkt. Roer er de verkruimelde feta, rode peper, munt, koriander, zout en peper door en tot slot het courgettemengsel. Meng alles goed.
3. Verhit wat olie in de pan en laat steeds een paar eetlepels van het mengsel in de pan vallen, ± 3 per keer. Druk ze een beetje plat en bak ze op een laag vuur, net als een pannenkoekje. Draai ze halverwege om ook de andere kant te bakken. Als ze door en door gaar zijn en goudbruin met een knapperig randje, haal je ze uit de pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer met een frisse salade en een yoghurt-dip.
foto: Timolina@Freepik.com
Comments