top of page
  • Aagje Blok

Barbiedag met pindakaaskoekjes

Updated: Mar 11, 2021


Van Internationale vrouwendag gisteren, zijn we vandaag toch zomaar bij Barbiedag beland – het kan verkeren! Nou had ik een heel stoere Barbie, met eigen paarden en een kano en een tent, maar haar uiterlijk was qua vrouwbeeld natuurlijk toch een beetje... mwah. Ik had ook het Barbiekookboek, en een van de gekste discussies daarin ging tussen Ken en Barbie, over wat de laatste wel niet allemaal met pindakaas kon. Ja, daar kun je nu vreemde dingen bij denken, maar wij houden het vandaag bij koekjes: pindaaaskoekjes. Een kind – of een Barbie – kan de was doen!


6 el zachte roomboter

5 el suiker

1 el vanillesuiker

150 g pindakaas met nootjes

1 ei

3 el golden syrup

175 g bloem

1 tl bakpoeder


1. Klop in een kom de boter los met de beide suikers; voeg de pindakaas, het ei en de golden syrup toe en meng goed.

2. Zeef bloem en bakpoeder erboven en kneed tot een zacht deeg. Vorm tot een rol, wikkel in plasticfolie en leg deze circa 30 min. in de koelkast.

3. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Neem de rol uit de oven en snijd er plakjes van. Leg deze op de bakplaat en bak de koekjes in 10-12 min. goudgeel. Neem uit de oven, laat kort afkoelen en doen dan voorzichtig over op een rek om helemaal af te koelen. Bak ondertussen de volgende lading; het worden er circa 20. [MT]


© foto uitgeverij aagje blok


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page