top of page
  • Aagje Blok

eierlikörküchlein


Dit is een van de recepten uit ons boek BACK! Het Duitse bakboek (blz. 124): cakejes met advocaat. En die zien er hier misschien wat kerstig uit, maar ze zijn ook buiten de feestdagen om heerlijk. Het is een recept van Duitse oma Ellen, die één grote cake maakte in plaats van meerdere kleintjes. De advocaat proef je overigens nauwelijks terug, maar zorgt wel voor een prachtige consistentie. Heel retro, en heel lekker… 25-30 kleine cakjes 5 eieren 250 g suiker 1 el vanillesuiker 125 ml plantaardige olie 250 ml advocaat, zelfgemaakt (recept hiervoor vind je in ons boek) of kant-en-klaar 250 g bloem 1 tl bakpoeder poedersuiker om mee te bestuiven

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet kleine cakevormpjes in met boter en bestuif met wat bloem; klop het teveel aan bloem eruit.

  2. Klop met een mixer de eieren los met de beide suikersoorten. Giet beetje bij beetje de olie en de advocaat erbij. Zeef bloem en bakpoeder erboven en meng alles goed.

  3. Schep de vormpjes voor 2/3 vol met beslag. Schuif ze in de oven en bak ze circa 15 min. Steek een satéprikker erin om te testen of ze gaar zijn; deze moet er droog uit komen. Neem de gare cakejes uit de oven, laat 10 min. in de vormpjes afkoelen en stort ze vervolgens op een rooster. Bestuif vlak voor het serveren met poedersuiker; doe dat niet eerder, want dan worden ze snel plakkerig.

Tip Je kunt natuurlijk ook 1 grote cake bakken; reken dan op circa 50 min. in de oven. [MT] © foto: uitgeverij Aagje Blok #BACK! #advocaat #kerst


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page