top of page
  • Aagje Blok

BACK! en het kerstdiner


Wist je dat je met BACK! Het Duitse bakboek in de aanslag, al een hele collectie opties voor kerst-desserts hebt? Wat dacht je van...


Birnen im Schlafrock (blz. 79): echt een toetje om indruk mee te maken! Je kunt ze van tevoren maken en koud serveren, of vlak voor het serveren heel even opwarmen in de oven. Geef er bijvoorbeeld de vanillesaus bij van blz. 82, of een bolletje vanille- of kaneelijs.


Maronenkuchen (blz. 25): in kleine rondjes uitgestoken en geserveerd met partjes appel die je heel even bakt in wat boter en bruine basterdsuiker.


Rotweinkuchen (blz. 34): in puntjes gesneden, met een bolletje vanille-ijs en een stoofpeertje.


Buttermilch-Kokoskuchen (blz. 38): steek rondjes uit (met een glas of uitsteekvormpje), en serveer met een schijf gegrilde ananas erop.


Haselnusstorte (blz. 53): maak in plaats van een grote taart individuele glazen kommetjes of bv. kleine masonjars. De Rote Grütze kun je eventueel achterwege laten. Maak volgens recept eerst de koekjesbodem, schep het chocolademengsel erop, laat opstijven en serveer met een winterse fruitsalade van bijvoorbeeld peer, gewelde vijgen en partjes sinaasappel. Schep de salade er pas kort voor het serveren op en garneer eventueel nog met wat fijngehakte pistachenootjes.


PS Mocht je nog een hoofdgerecht zoeken.... de Quiche mit Räucherforelle (blz. 154) is heerlijk én feestelijk!


Al deze recepten vind je in BACK! Het Duitse bakboek.


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page