top of page
  • Aagje Blok

Van braadpandiner tot bebogeen – bestaat Bourbon eigenlijk nog?


Iedereen kent ze wel, van die producten die je vroeger at (of juist niet – de buurkinderen kregen het wel en jij niet!) en die je niet echt mist, totdat je op een dag opeens denkt: hé, bestaat dat eigenlijk nog? Zo denken wij Aagjes met een beetje heimwee terug aan Bourbon. Dat was een zakje poeder dat met melk werd losgeklopt en dan in de koelkast moest opstijven. Wij kregen soms op zondag – want het was iets bijzonders, niet iets voor doordeweeks – de citroen- of hazelnootversie voorgezet. Een heel enkele keer ging er zelfs, extra chic, een vruchtje bovenop. Bestond er niet ook een vanille- en een bananenversie? Iets lekkers, iets luchtigs… Bourbon? Bourbon! luidde de reclame, op zo’n typisch retro-opgewekt muziekje. Wie dat nog eens wil zien: www.youtube.com/watch?v=xUvcaRLXKmM (op 3.27 min., maar bijvoorbeeld de ladyshave ervoor is ook erg leuk!) Terug naar de hamvraag: bestaat dat eigenlijk nog? Helaas: nee. Misschien een gat in de markt? Koester jij fijne Bourbon-herinneringen, of heb je wel eens geprobeerd het na te maken? We horen het graag op onze facebookpagina www.facebook.com/UitgeverijAagjeBlok #Bourbon #bestaatdatnog #karamel #pudding


0 comments

Related Posts

See All
bottom of page