top of page
  • Aagje Blok

Aagje bakt: Rotweinkuchen

Updated: Mar 11, 2021



Het is vandaag #TellAFairyTaleDay! Wij gaan voor Roodkapje & de Wolf – en dan natuurlijk, als je vertelt, een mooi diepe wolvenstem opzetten! In dat mandje dat Roodkapje naar oma brengt, zit lekkers – een fles wijn, zelfs. Laten wij die nou gebruiken om cake mee te bakken. Rotweinkuchen, nog uit het kookschrift van de oma van mijn man, oma Ellen. Het zat erin geplakt, met de handgeschreven – licht geïrriteerde – opmerking dat het wel wat alcoholischer mocht. Bij deze…


voor 1 cake


150 g bruine basterdsuiker

3 eieren

125 ml zonnebloemolie

175 g bloem

½ zakje bakpoeder

1 el cacaopoeder

1 tl kaneel

75 g pure chocoladevlokken

4 el rode wijn (stevige)



1. Vet een cake- of springvorm en bestuif met wat bloem; klop het teveel aan bloem eruit. Verwarm de oven voor op 160 ºC.

2. Doe de basterdsuiker in een kom, breek de eieren erboven en klop tot een schuimige massa. Roer de olie erdoor. Meng in een tweede kom de bloem met het bakpoeder, cacaopoeder, kaneel en de chocovlokken. Voeg dit beetje bij beetje bij het eiermengsel, giet de wijn erbij en meng goed. Schep het beslag in de vorm en bak circa 60 min. in de oven. Neem uit de oven en laat op een rooster afkoelen; bestuif eventueel nog met poedersuiker. [MT]


Dit recept is afkomstig uit ons boek BACK! Het Duitse bakboek, onder 'Onze boeken' of bij de (internet)boekhandel te bestellen.




0 comments

Related Posts

See All

Комментарии


bottom of page