Aagje kookt... Kürbissuppe uit Koch!, oftewel pompoensoep
- Aagje Blok
- 16 uur geleden
- 2 minuten om te lezen

Het is volop herfst opeens en dus tijd voor een lekker herfstig soepje voor na een boswandeling bijvoorbeeld. Heel gemakkelijk en snel klaar is dit exemplaar uit ons boek Koch!: de Kürbissuppe. Je kunt er elke pompoensoort voor gebruiken: met een butternut squash wordt de soep goudgeel, neem je een hokkaido-pompoen dan wordt 'ie mooi oranje.
voorgerecht voor 6, hoofdgerecht voor 3
1 pompoen
1 ui
1 stukje verse gember (± 3 cm
2 teentjes knoflook
2 el olie
1 el kerriepoeder
1 tl komijn (djinten)
1 l kruiden- of groentebouillon
zout, peper, room, pompoenpitten en crispy chili-oil ter garnering
1. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en eventueel de schil (hoeft niet per se en het scheelt een hoop hakwerk als je 'm gewoon meekookt). Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui. Schil de gember en snijd heel fijn. Pel en snipper de knoflooktenen.
2. Verhit de olie in een soeppan en doe de ui, pompoenblokjes, gember en knoflook erin. Schep goed om en strooi dan het kerriepoeder en de komijn erover; bak kort mee.
3. Giet de bouillon erop en kook de pompoen in ca. 15 min. gaar. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer.
4. Zet de pan weer op het vuur, verwarm nog een keer goed en breng op smaak met zout en peper.
5. Rooster wat pompoenpitjes in een droge koekenpan en garneer de kommen soep met een swirl room, een paar pompoenpitjes en wat crispy chili-oil.
Foto: its–al–dente@Freepik.com
Dit recept is afkomstig uit ons boek Koch! Duitse keuken anno nu, dat helaas niet meer leverbaar is. Daarom plaatsen we hier regelmatig favoriete recepten eruit.