top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt paaseitjes, maar dan anders…Binnenkort is het weer Pasen en als je je nou niet aan paaseitjes te buiten wilt gaan, maar wel trek hebt in chocola? Maak dan eens deze truffels uit Rachel Khoo’s kooktijdschrift. Niet moeilijk, wel een beetje een kliederklusje. Je hebt er dus wat tijd voor nodig… maar dan heb je iets om je vingers bij op te eten!


voor 18 truffels 85 g gedroogde vijgen 85 g Medjool dadels zonder pit 40 g pistachenoten (gepeld gewogen) 20 g zachte boter ½ tl zout 100 g donkere chocola (70%) 70 g amandelen zonder schil, licht geroosterd (of 35 g amandelen + 35 g pistachenootjes)


1. Snijd de harde steeltjes van de vijgen en doe ze met de dadels, pistachenootjes, boter en zout in een keukenmachine. Maal alles tot een pasta. Rol van de pasta kleine balletjes; de hoeveelheid hebben we wat aangepast. Rachel maakt er 12, wij vonden die wat groot en maakten er 18. Leg de balletjes op een bord. 2. Doe de chocola in een vuurvaste glazen schaal en verwarm au bain marie boven een pan met water dat tegen de kook aan zit. Zorg dat het water de schaal niet raakt. Hak intussen de amandelen fijn. 3. Haal de truffels 1-voor-1 met twee vorken door de gesmolten chocola en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Rol ze vervolgens meteen door de amandelen en leg ze op een met folie beklede schaal. Herhaal dit voor de overige truffels. Laat de truffels daarna een uur opstijven in de koelkast.


Tip: voor wat extra kleur is het leuk om een deel van de amandelen te vervangen door pistachenootjes. De truffels zijn in de koelkast een week houdbaar.


Uit: Rachel Khoo’s Kookschrift, verschenen bij Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021558752

foto: © uitgeverij Aagje Blok

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page