top of page
  • Aagje Blok

Chocoladesalami


Nee, dit is niet een vieze combinatie van vlees en chocola – dit is chocola vermomd als salami. Waarom? Niemand die het weet, maar het is ontzettend makkelijk en lekker, en doet een beetje denken aan die aloude arretjescake, of in het Duits: Kalter Hund. Hm... hond, worst – wij zien een verband! Ideaal als afsluiter van een kerstdiner bijvoorbeeld, met een stevige espresso erbij. voor 2 flinke salami’s 100 g gemengde noten (bijvoorbeeld hazelnoten en amandelen) 185 g biscuitjes (beetje oud is niet erg) 200 g chocolade, naar keuze puur, melk of gemengd 50 g rozijnen of cranberry’s (of ander gedroogd fruit) 100 ml melk 2 eierdooiers 1½ el rum poedersuiker

  1. Rooster de noten in een droge pan tot ze een beetje kleur hebben gekregen; strooi op een bord, laat afkoelen en hak grof. Hak de biscuitjes en chocolade in stukken. Doe de biscuitjes en de noten in een ruime kom en meng de rozijnen erdoor.

  2. Hang een kom boven een pan met heet water en pas goed op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Doe de chocolade in de kom en laat volledig smelten; neem de kom van het vuur.

  3. Verwarm de melk in een steelpannetje op laag vuur; het mag net niet koken. Neem van het vuur, roer de beide eierdooiers erdoor en zet terug op heel laag vuur; verwarm 4 minuten voorzichtig roerend (dit zorgt ervoor dat de dooiers gegaard worden).

  4. Schenk de eiermelk bij de gesmolten chocolade, roer goed door en schenk op de noten, koekjes en rozijnen in de kom. Roer de rum erdoor en zet circa 45 min. in de koelkast om op te stijven.

  5. Leg een stuk plasticfolie op je werkvlak en schep het koude mengsel erop. Vorm het met je handen tot twee worsten en wikkel ze strak in het plasticfolie; draai de uiteinden van de folie als bij een snoeppapiertje dicht. Leg de salami’s minimaal 3 uur in de koelkast.

  6. Haal de salami voor het serveren uit de folie en bestuif rondom met poedersuiker. Snijd in plakjes en serveer.

Foto: Tatiana Vorona | shutterstock


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page