top of page
  • Aagje Blok

Chocoladetaart


Het is vandaag Wereldchocoladedag! Nou, dat laten we ons geen twee keer zeggen... tijd dus voor deze heerlijke Oostenrijkse chocoladetaart, die soms ook wel Jägertorte wordt genoemd. Guten Appetit!


200 g boter op kamertemperatuur

200 g basterdsuiker

5 eieren op kamertemperatuur

200 g gemalen hazelnoten

½ zakje bakpoeder

3 tl cacaopoeder

2 el jam (bv. kersenjam of frambozen)

1 scheut rum


voor het glazuur:

275 g chocolade

120 g boter


1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een springvorm met bakpapier en vet dat in. (Dat lijkt overbodig, maar anders komt de taart er straks rafelig uit.)

2. Klop de boter los met de suiker. Meng al roerend de eieren er een voor een door. Schep er vervolgens na elkaar de hazelnoten, het bakpoeder en de cacao doorheen.

3. Stort de massa in de springvorm en bak 40-45 min. in de oven; pas op dat de taart niet te droog wordt! Laat afkoelen en neem uit de vorm.

4. Roer in een kommetje de jam los met de rum of andersoortige alcohol en bestrijk de bovenkant van de taart ermee. Hak voor het glazuur de chocolade grof en snijd de boter in blokjes. Verwarm de boter au bain-marie (oftewel: in een kom die je boven een pan kokend water hangt; pas op dat de bodem van de kom het water niet raakt) en voeg de chocolade toe. Roer om tot beide gesmolten en goed vermengd zijn en het een mooie glans heeft. Schenk over de taart en laat weer hard worden. [MT]


Dit recept is afkomstig uit ons boek BACK! Het Duitse Bakboek, dat je hier en in de (online) boekhandel kunt kopen.


foto © aagjeblok.nl


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page