top of page
  • Aagje Blok

Easy biker lasagne


Het zijn vreemde en soms beangstigende tijden nu. Tijden die het beste in mensen naar boven brengen, maar soms helaas toch ook minder mooie kanten. Zoals dat bizarre hamsteren in de supermarkten. Niet nodig en ook nog eens buitengewoon asociaal! Maar tegelijkertijd ook weer een inspiratie voor een column. Want wat blijkt: mensen lijken niet te weten hoe je lasagne moet maken! Of ze vinden het teveel werk. Feit is dat alle pasta uit de schappen verdwenen is, maar de pakken lasagnevellen blijven liggen. Daarom een makkelijk recept, waarvoor je de ingrediënten nog steeds gewoon in huis kunt halen. Voor 4-6 eters

2 el olijfolie

2 uien, fijngesneden

3 stengels bleekselderij, fijngesneden

2 wortels, fijngesneden

3 teentjes knoflook, fijngesneden

750 g rundergehakt

250 ml rode wijn

600 g tomatenblokjes uit blik

1 el gedroogde oregano

2 laurierblaadjes

zout en zwarte peper

9 gedroogde lasagnebladeren

300 g ricotta

450 g mozzarella

100 g parmezaanse kaas

1 bosje basilicum 1. Verhit 1 el olie in een diepe braadpan en voeg uien, bleekselderij en wortel toe. Smoor tot de uien glazig zijn, doe er dan de knoflook bij en bak nog 3-4 min.

2. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en braad het gehakt op hoog vuur tot het rul en bruin is. Je wilt dat het een korstje krijgt.

3. Voeg het gehakt bij de groentes, zet het vuur hoger en giet de wijn erbij. Laat op hoog vuur de wijn reduceren tot ongeveer de helft en doe er dan de tomatenblokjes en kruiden bij. Breng op smaak met zout en peper. Draai als e.e.a. aan de kook is het vuur laag en laat alles 1 uur sudderen met een deksel op de pan. Daarna zonder deksel nog een kwartier totdat de saus gebonden is.

4. Verhit de oven voor tot 200 °C. Spreid een derde van de saus uit op de bodem van een rechthoekige ovenschaal (formaat van 3 lasagnebladen naast elkaar). Bedek met 3 bladen lasagne en spreid daarover weer een derde van de saus. Verdeel 100 g ricotta met een theelepel in hoopjes over de saus, 150 g van de mozzarella en een paar blaadjes basilicum. 5. Dan weer een laag lasagnebladen, en dezelfde hoeveelheden saus, kaas en basilicum. Tot slot een derde laag pasta, saus, basilicum en kazen. Strooi als laatste de parmezaan erover. 6. Bak 45 min. tot de bovenkant bruin is. Haal uit de oven en laat 10 min. rusten voordat je ’m aansnijdt. En mocht je nou geen gehakt kunnen krijgen, dan kun je dat natuurlijk heel goed vervangen door blikjes tonijn uit de voorraadkast! Uit The Hairy Bikers's British classics, auteur: Si King & Dave Myers, verschenen in het Engels in 2018 bij Seven Dials, ISBN 9781409171959 [LT] © foto: somegirl@123rf.com



0 comments

Related Posts

See All
bottom of page