top of page
  • Aagje Blok

Schoko-Schneebälle | Chocolade-sneeuwballen


Deze koekjes lijken op Amerikaanse crinkle cookies, en worden in Oostenrijk ook wel Bauernbrötchen genoemd. Wij vinden ze het lekkerst als ze binnenin nog een beetje zacht zijn; maak ze dus niet te plat en bak ze niet te lang.


50 g gedopte walnoten

150 g kristalsuiker

½ el vanillesuiker

2 el zonnebloemolie

2 grote eieren

150 g bloem

1 tl bakpoeder

3 el cacaopoeder

snufje zout

4 el poedersuiker


1. Hak de walnoten zo fijn mogelijk. Je kunt ze ook in een keukenmachine fijnmalen, maar pas bij het malen van noten altijd op dat ze niet te olie-achtig worden!

2. Klop met een mixer de beide suikersoorten en de olie schuimig met de eieren. Meng in een tweede kom de bloem met bakpoeder, cacao, een snufje zout en de walnoten. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het eiermengsel en roer tot een glad deeg. Laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

3. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de poedersuiker in een diep bord. Neem het deeg uit de koelkast en trek er stukjes af ter grootte van een walnoot. Rol tot bolletjes, wentel door de poedersuiker en leg op de bakplaat. Bak circa 10 min., neem uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Bak zo alle koekjes.


Dit recept is afkomstig uit ons boek BACK! Het Duitse bakboek, hier en via de (online) boekenwinkel te verkrijgen.Foto: Camille Paralisan @unsplash

0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page