top of page
  • Aagje Blok

Sektgelee mit Obst


Allereerst natuurlijk nog de beste wensen voor 2021! Hebben jullie gisteren ook de champagne opengetrokken? Of natuurlijk, in goede Duitse traditie, een fles sekt? Wij wel, en we hebben zowaar nog wat over. Tijd voor chique restverwerking dus, met deze sektgelei.


voor 4-6 personen


300 ml heet water

60 g suiker

500 ml droge Sekt, prosecco of champagne

4 blaadjes ongekleurde gelatine

150 g verse vruchtjes, zoals frambozen, bosbessen*, etc.


1. Doe het water en suiker in een steelpan en verwarm op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost, zet dan het vuur hoger en kook 5 min. goed door. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.

2. Giet de sekt of prosecco in een hittebestendige kom en leg de blaadjes gelatine erin. Laat 5 min. weken.

3. Neem de gelatine uit het vocht, knijp de blaadjes uit en voeg ze toe aan de suikersiroop. Roer goed door tot de gelatine volledig is opgelost. Giet de siroop vervolgens bij de sekt en roer dooreen.

4. Laat eerst afkoelen en zet de gelee vervolgens circa 45 min. in de koelkast. Haal de gelee dan uit de koelkast, schep er voorzichtig de frambozen door en doe over in 4-6 mooie glaasjes. Zet terug in de koelkast en laat een nacht opstijven.

5. Neem 10 min. voor het serveren uit de koelkast zodat de gelee op smaak kan komen. Serveer zo, of met een moooie dunne tuile of een ander klein koekje.


Dit recept komt uit ons boek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat helaas niet meer verkrijgbaar is, en verscheen tevens eerder in het tijdschrift PUUR.


*kijk wat er in het seizoen is; toen we deze foto maakten, waren dat framboosjes, maar ander zacht fruit is ook heerlijk.


© foto: aagjeblok.nl0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page