top of page
  • Aagje Blok

­­Vega Aagje: tuinbonensalade met halloumi & daslook


Wij zijn niet zo van het voetbal, dus al die snelle happen die de supermarkten nu pushen – opdat je niet hoeft te koken in voetbaltijd – laten wij aan ons voorbijgaan. Maar met dit mooie zomerweer is het wel heerlijk om, in plaats van een warme maaltijd ’s avonds, te gaan voor frisse salades met allerlei verse heerlijkheden van het seizoen. Vandaag maken we een tuinbonensalade, lekker vega met gegrilde halloumi.


voor 4

1 kg jonge verse tuinbonen

2 meiraapjes

zout, peper

4 lente-uitjes

8 radijsjes

½ limoen

1 handvol daslook

150 g halloumi

1 tl honingmosterd

3 el olijfolie


1. Dop de tuinbonen; oudere tuinbonen moeten dubbel worden gedopt (je houdt dan weinig over, dus schaf ruimschoots ongedopte aan, zeker de dubbele hoeveelheid). Maak de meiraapjes schoon en snijd ze in staafjes.

2. Breng een pan water aan de kook en kook de tuinboontjes gaar (6-8 min.). Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat schrikken onder koud water en laat uitlekken. Doe een snufje zout en de raapjes in het kookwater en kook ze in 4 min. beetgaar; schep ze er met een schuimspaan uit en laat schrikken onder koud water. Doe 2 el kookvocht in een kopje.

3. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes; maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes. Boen de limoen goed schoon, rasp de schil en pers het sap uit. Was het daslookblad en scheur het klein.

4. Snijd de halloumi in stukjes en kruid met wat peper. Verhit een grillpan of koekenpan en gril of bak de halloumi goudbruin, ongeveer 3 min. per kant (je kunt dit ook onder de grill van de oven doen).

5. Maak een dressing van limoensap en -rasp, achtergehouden kookvocht, mosterd en olijfolie; breng op smaak met zout en peper. Vermeng alle ingrediënten met uitzondering van de halloumi met de dressing en breng op smaak; verdeel over bordjes, leg de halloumi erop en serveer. [LT]


Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! vegetarisch, te koop bij de (online) boekhandel, ISBN 9789462501393


© foto: © Bhofack2 | Dreamstime.com
0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page