top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Linsen-Tomaten-Eintopf mit Minze-Yoghurtoftewel: linzenstoof met muntyoghurt


Linsen-Eintopf wordt in Duitsland van oudsher met worstjes geserveerd. Nou hoeven die worsten van ons niet, maar feit is dat linzen en aardappelen samen een heerlijk gerecht opleveren – dat in dit geval heel wat minder traditioneel smaakt dan de gebruikelijke worstvariant …


voor 3-4 personen


300 g rode linzen

1 rode ui

2 knoflookteentjes

1 chilipeper

150 g vastkokende aardappelen

2 el olijfolie

750 ml groentebouillon

1 blik gepelde tomaten à 400 g

geraspte schil van 1/2 citroen

zout, peper, gerookt paprikapoeder (naar keuze)

200 g Griekse yoghurt

sap van 1/4 citroen

flinke handvol kleingesneden munt

handje bieslook

1 knoflookteentje


1. Spoel de linzen schoon onder koud water en laat uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook en snijd het chilipepertje klein. Schil de aardappelen en snijd in blokjes.

2. Verwarm de olie in een ruime pan en bak daarin de ui, knoflook en chilipeper circa 5 min. Doe de aardappelblokjes erbij en bak ze kort mee. Voeg de uitgelekte linzen toe, bak ze kort mee en schenk dan de groentebouillon erop. Roer de gepelde tomaten erdoor en druk ze iets fijner. Snijd de geraspte citroenschil fijn en doe bij de Eintopf.

3. Laat circa 20 min. zachtjes pruttelen tot de aardappelen en linzen gaar zijn en breng dan op smaak met zout, peper en een snufje gerookt paprikapoeder.


Serveer met een homp brood en een schaaltje muntyoghurt: roer in een kommetje de yoghurt iets gladder met het citroensap; voeg de kleingesneden kruiden en knoflook toe en breng op smaak met een snufje zout en peper. Het lijkt misschien wat zuur, maar in combinatie met de zoetige linzen is het heerlijk!


Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! De Duitse vegetarische keuken, dat je in de (online) boekhandel kunt kopen.foto’s uitg. aagjeblok (losse linzen), Kiian Oksana | shutterstock0 comments

Related Posts

See All

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page