top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Linsen-Zucchini-Bällchen


Deze balletjes zijn zooo lekker! Homp brood erbij, een salade en een lekkere yoghurtdip, en wij zijn helemaal tevreden. Guten Appetit!


Linzen-courgetteballetjes


Voor circa 30 balletjes


1 banaansjalot (of 1 rode ui)

1 el olijfolie

125 g rode linzen

1 limoen

1 courgette

2 knoflookteentjes

1 rode chilipeper

125 g ricotta

handjevol kleingesneden peterselie

35 g geraspte Parmezaanse kaas

50 g panko (of paneermeel)

1-2 tl bloem

zout, peper

beetje olijfolie


1. Pel en snipper de sjalot. Verhit de olie in een hoge steelpan en fruit daarin de uiensnippers. Voeg de linzen en 400 ml water toe, breng aan de kook en laat circa 25 min. zachtjes koken. Breng op smaak met wat zout en peper en kook nog 5 min. Laat afkoelen.

2. Boen de limoen schoon en rasp de schil. Boen ook de courgette schoon en rasp grof; knijp het vocht met je handen eruit. Pel en snipper de knoflookteentjes, maak de chilipeper schoon en snijd fijn. Pureer de afgekoelde linzen in een blender kort met de ricotta; meng vervolgens in een kom met de courgetterasp, peterselie, knoflook, chilipeper, parmezaan, limoenschil en panko. Breng op smaak met zout en peper, voeg naar keuze wat bloem toe om het geheel iets steviger te maken en vorm er met vochtige handen balletjes van.

3. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bedruppel heel licht met olijfolie. Bak 25 min. in de oven en keer ze af en toe om te voorkomen dat ze papperig worden; zet de grill aan en gril ze nog eens 5-8 minuten tot ze lekker krokant zijn. Serveer ze met een salade, bijvoorbeeld licht aangemaakte rucola of eikenbladsla.


Tip

Deze balletjes zijn heerlijk als borrelhapje, bijvoorbeeld met een yoghurt-dip: 5 el Grieks yoghurt vermengd met een scheutje zonnebloemolie, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, snufje zout en peper.


Dit recept is afkomstig uit ons boek KOCH! De Duitse vegetarische keuken, dat je in de (online) boekhandel kunt kopen.



foto’s uitg. aagjeblok




0 comments

Related Posts

See All
bottom of page