top of page
  • Aagje Blok

Aagje maakt: Pompoen-wortelgratin


Het is herfst – dit Aagje’s favoriete seizoen – en er zijn weer volop pompoenen te koop. Super veelzijdige groente, te gebruiken in zowel zoete (wat dacht je van pumpkin latte of een pumpkin pie?) als hartige gerechten. Wij maken deze week de Kürbis-Möhrchen-Auflauf uit Koch! Duitse keuken anno nu.


voor 4 grote eters of 6 kleine

1 middelgrote pompoen, maakt niet uit welke soort 200 g wortels zonnebloemolie om in te vetten 1 grote zure appel 1 flinke bos gladde peterselie zout, peper 1 teentje knoflook uit de pers 100 ml slagroom 150 g pittige kaas


1. Maak de pompoen schoon en snijd in dunne plakken. Schrap de wortels en snijd in dunne plakjes. Vet een ondiepe ovenschaal in. 2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de appel schoon, snijd in vieren en snijd de kwarten in dunne plakken. Was de peterselie en schud goed droog. Snijd het blad fijn. 3. Leg in de vorm lagen van achtereenvolgens pompoen, wortel en appel. Verdeel over elke laag peterselie en breng elke laag op smaak met zout en peper. Klop de knoflook door de room en giet over de laagjes. Brokkel de kaas erover en bak de gratin ca. 30 min. in de oven. De pompoen moet gaar zijn, de kaas goudbruin.


Foto: © Natasha Breen@Shutterstock.com


KOCH! Duitse keuken anno nu is helaas niet meer verkrijgbaar.


# keukentafel #recept #pompoen

0 comments

Related Posts

See All

Comentários


bottom of page