Aagje BlokSep 27, 2020Pasta mit PfifferlingenDe herfst begint nu echt, hét favoriete jaargetij van dit Aagje. In ons dorp aan de Moezel gaat overbuurman Stefan nu regelmatig op pad...
Aagje BlokAug 26, 2020Frankfurter soßeBij al dit warme weer is Frankfurter Soße een ideaal gerecht: fris, snel klaar en ook nog eens vegetarisch. Het is een echte Duitse...
Aagje BlokJul 29, 2020KirschmichelOok zo dol op kersen? Wij kunnen er niet genoeg van krijgen nu ze er vers zijn en maken er een Kirschmichel mee, oftewel een klassieke...
Aagje BlokJul 8, 2020Rhaberber-erdbeerkuchen mit streuselnuit BACK! Het Duitse bakboek voor een plaattaart van circa 35x38 cm voor de bodem: 200 g suiker 200 g zachte boter 4 middelgrote...
Aagje BlokJul 1, 2020Duitse haringsaladeEr zijn weer nieuwe haringen, dus wat is lekkerder met dit mooie weer dan een frisse haringsalade met wat knapperig brood bij de lunch,...
Aagje BlokJun 24, 2020Hollerküchle oftewel vlierbloesemsHet lijkt misschien gek om bloesems te bakken, maar ze smaken heerlijk. Kies bloesems die mooi ‘dicht’ zijn, zodat de smaak niet...
Aagje BlokSep 18, 2019Traubenkuchen | DruivencakeMomenteel breek je figuurlijk je nek over de druiven. Wat je met al dat lekkers kunt? Wij maken er steevast deze heerlijke Duitse...
Aagje BlokAug 14, 2019Vooral meenemen van vakantie!Ga je op vakantie naarDuitsland? Breng dan ook eens een bezoekje aan een markt, supermarkt, bakker, slager etcetera voor een van deze...