aagje maakt: Mandel-Bienenstich-Ekchen
- Aagje Blok
- 7 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Nee, dit is natuurlijk geen echte klassieke Duitse Bienenstich. Maar wat maakt een Bienenstich nou zo lekker? Het amandellaagje bovenop! En omdat een mens niet altijd tijd heeft voor een complete Bienenstich, bedachten we deze makkelijke en razendsnelle variant. Ook ideaal voor iedereen die niet graag bakt, want dit is en makkelijk, én snel klaar, en dankzij de kokos heerlijk zacht.
Â
voor ca. 16 blokjes
Â
150 g boter
90 g gemalen amandelen
150 g suiker
40 g kokos
3 eieren
1 tl vanille-extract
¼ tl bittere-amandelenextract
50 g bloem
Â
voor het ‘Bienenstich’-laagje
250 g roomboter
45 g amandelschaafsel
1,5 el suiker
Â
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een vierkante bakvorm (bv. een brownievorm) met bakpapier. Smelt op laag vuur de boter in een pannetje. Schenk de gesmolten boter in een kom en meng er de amandelen, suiker, kokos, eieren en de beide smaakmakers door. Zeef de bloem erboven en meng luchtig erdoor, en schep het geheel in de bakvorm.
2. Verdeel de ‘Bienenstich-boter’ in vlokjes over het deeg. Strooi het amandelschaafsel gelijkmatig erover en bestrooi met de suiker. Bak de cake 30-35 min. in de oven; de amandelen, boter en suiker moeten een mooi, goudgeel geheel vormen. Let goed op dat de amandelen niet verbranden!
3. Laat de cake 5 min. in de vorm afkoelen; til hem dan met het papier eruit en laat verder op een rooster afkoelen.
Â
foto © uitg. aagjeblok