top of page
  • Aagje Blok

Happy hummus-day!


Het was eergisteren Hummusdag – wisten jullie dat? Nou maken wij hummus heus niet altijd zelf – de pikante hummus van de Sligro is namelijk erg lekker – maar aangezien we ook nog daslook bleken te hebben, zagen we opeens een testprojectje opdoemen en moest de keukenmachine* toch echt in actie komen. Laat je niet verleiden ook nog knoflook toe te voegen, wat je anders bij hummus doet: de daslook neemt die smaak al volledig voor zijn rekening.


225 g kikkererwten (uitlekgewicht)

1 el citroensap

1,5 el olijfolie

1 el tahin

½ tl komijn

¼ tl zout

¼ tl paprikapoeder

½ tl citroenpeper

1 flinke bos daslook

1 el pijnboompitten

handjevol tomaatjes + wat granaatappelpitjes


1. Giet de kikkererwten af (bewaar het vocht – daarmee kun je vegan meringue maken! google maar eens aquafaba) en spoel ze af onder stromend koud water. Laat uitlekken en houd 1 el kikkererwten apart voor de garnering. Doe de overige kikkererwten in de keukenmachine en maal grof.

2. Voeg citroensap, olie, tahin, komijn, zout, paprikapoeder en citroenpeper toe en meng tot een romige massa; mocht het wat droog lijken, doe er dan een druppeltje water bij.

3. Was de daslook, schud goed droog en snijd fijn. Voeg toe aan de hummus en maal er heel kort doorheen. Rooster de pijnboompitten in een droge pan zonder olie – zo krijgen ze meer smaak – maar pas op dat ze niet verbranden Was de tomaatjes en halveer ze.

4. Doe de hummus over in een kom en garneer met de achtergehouden kikkererwten, tomaatjes, pijnboompitten en – naar smaak – granaatappelpitjes.


* wij gebruiken voor hummus, currypasta, pesto & co een Kitchen Aid miniblender met een vlijmscherp mes – echt een aanrader!


Foto © brooke lark | unsplash


0 comments

Related Posts

See All

Comments


bottom of page