Aagje BlokMay 28, 2021Aagje maakt: kwark-notenburgersHet is Internationale Hamburger Dag! Leuk om vandaag dus een burger te maken, en nee – die hoeft helemaal niet van vlees te zijn....
Aagje BlokMay 25, 2021Aagje maakt: KäsesouffléNet als veel mensen waren we altijd een beetje huiverig om een soufflé te maken. Iedereen doet er altijd zo vreselijk ingewikkeld over,...
Aagje BlokMay 19, 2021Aagje maakt zelf kokosmakronenOok zo dol op kokosmakronen? Laten die nou heel makkelijk en snel zelf te maken zijn. En je hoeft maar drie ingrediënten in huis te...
Aagje BlokMay 14, 2021Aagje maakt zelf borrelnotenNoten zijn lekker en gezond, maar een handje noten kan soms… nou ja, een tikkie saai zijn. Vandaar dat iemand waarschijnlijk ooit...
Aagje BlokMay 12, 2021Happy hummus-day!Het is morgen Hummusdag. Wist je dat? Nou maken wij hummus heus niet altijd zelf – de pikante hummus van de Sligro is namelijk erg lekker...
Aagje BlokMay 6, 2021aagje bakt: SektkuchenHet is vandaag Anti-dieetdag! Nou, wat ons betreft is er een prima manier om dat te vieren: met een taart. Zoals deze Sekt-taart, uit ons...
Aagje BlokApr 29, 2021Aagje maakt: Erdbeer-Rhabarber-GrützeVorige week maakten we hier al een rabarbercake; deze week gaan we voor een variant op een welbekend Duits toetje: Rote Grütze. In plaats...
Aagje BlokApr 26, 2021We bakken voor koningsdag!en wel: Orangen-Mohn-Muffins | Sinaasappel-maanzaadmuffins Ter gelegenheid van Koningsdag bakken we ook dit jaar natuurlijk feestelijk...
Aagje BlokApr 21, 2021Rabarber-amandelcakeHet is weer rabarbertijd! Jawel, de eerste stengels heb ik al gespot. Zoals andere mensen helemaal blij worden van de eerste asperges,...
Aagje BlokApr 19, 2021Fränkische Knoblauchsuppe | Knoflooksoep Het is vandaag Knoflookdag! Nou is het wat ons betreft elke dag knoflookdag, maar sommige mensen kunnen wellicht een zetje gebruiken.......
Aagje BlokApr 16, 2021Aagje maakt... DropkaramelsEerder deze week hebben we geconstateerd dat zwart-op-wit nog steeds bestaat. En wat is er spannender om dat eens te gebruiken voor het...
Aagje BlokApr 14, 2021Van braadpandiner tot bebogeen – bestaat dat eigenlijk nog?Iedereen kent ze wel, van die producten die je vroeger at (of juist niet – de buurkinderen kregen het wel en jij niet!) en die je niet...
Aagje BlokApr 7, 2021Schoko-Schneebälle | Chocolade-sneeuwballenDeze koekjes lijken op Amerikaanse crinkle cookies, en worden in Oostenrijk ook wel Bauernbrötchen genoemd. Wij vinden ze het lekkerst...
Aagje BlokMar 31, 2021Aagje bakt... Hot Cross BunsWil je dit jaar voor de paasbrunch eens iets anders-dan-anders bakken? Wat dacht je van de Engelse hot cross buns? Zoete rozijnenbroodjes...
Aagje BlokMar 27, 2021Haver-walnootblokjes met whiskyglazuurHet is vandaag Whiskydag! Nou heb ik daar geen aparte dag voor nodig, want ik ben dol op whisky. Dat vinden mensen soms raar – een vrouw...
Aagje BlokMar 24, 2021Aagje maakt: Gekaramelliseerde uienDit is een ideaal recept om een keer op een zondag bijvoorbeeld te maken en een paar dagen op voorraad te hebben. Deze geroosterde uien...
Aagje BlokMar 19, 2021Aagje maakt... kruidenpannenkoekjesAangezien ons boek Koch! Duitse keuken anno nu al een tijdje is uitverkocht, willen we jullie op deze plek de favorieten daaruit niet...
Aagje BlokMar 16, 2021Aagje maakt... Haagse blufDe verkiezingen zijn eindelijk daar. Al wezen stemmen? Zo niet, je hebt nog even de tijd, dus doen! Wat het ook wordt... iets wat we de...
Aagje BlokMar 11, 2021Aagje maakt: Noten-kwarkburgers met appelsausHet is deze week de Week zonder vlees! En zonder vlees gaat reuze makkelijk met deze retro kwark-notenburgers. En mocht je bij kwark een...
Aagje BlokMar 9, 2021Barbiedag met pindakaaskoekjesVan Internationale vrouwendag gisteren, zijn we vandaag toch zomaar bij Barbiedag beland – het kan verkeren! Nou had ik een heel stoere...