top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Zoeken


Aagje to the rescue!
Soms mist een gerecht iets en kun je niet helemaal benoemen wat het is… Of het heeft juist te veel. Wat nu? Aagje to the rescue: onze...
Aagje Blok
13 jan 2021


Wirsingschmor mit Nüssen | savooienkool met noten
voor 4 porties (bijgerecht) 1 savooienkool (circa 700 g) 2 lente-uitjes 2 knoflookteentjes 2 el gezouten boter 3 el groentebouillon 2 el...
Aagje Blok
7 jan 2021


Aagje bakt: Nussecken
Ons eerste boek KOCH! Duitse keuken anno nu is inmiddels uitverkocht (yeah!), maar we krijgen nog steeds best veel mailtjes van mensen...
Aagje Blok
6 jan 2021


Sektgelee mit Obst
Allereerst natuurlijk nog de beste wensen voor 2021! Hebben jullie gisteren ook de champagne opengetrokken? Of natuurlijk, in goede...
Aagje Blok
1 jan 2021


Aagje bakt 't zelf: de kerststol!
Allemaal al druk bezig met de voorbereidingen voor kerst? Probeer dit recept dan eens! Want wat is er leuker dan zèlf een kerststol...
Aagje Blok
16 dec 2020


BACK! en het kerstdiner
Wist je dat je met BACK! Het Duitse bakboek in de aanslag, al een hele collectie opties voor kerst-desserts hebt? Wat dacht je van... •...
Aagje Blok
10 dec 2020


Kerstbakken: Kipferl
De kerst nadert en dus wordt er in heel Duitsland weer woest gebakken; ook deze halvemaanvormige koekjes mogen dan niet ontbreken....
Aagje Blok
8 dec 2020


Glühwein
Gingen we vorige week al aan de Gebrannte Mandeln, deze week breiden we de ‘kerstmarktervaring’ uit met dé Weihnachtsmarkt-klassieker:...
Aagje Blok
2 dec 2020


Gebrannte Mandeln | Suikeramandelen
Nu duidelijk is geworden dat de Weihnachtsmärkte dit jaar vanwege Corona niet doorgaan, zullen we zelf voor Glühwein & Co moeten zorgen....
Aagje Blok
25 nov 2020


Bietenkoekjes met yoghurtdip
Deze week is het de ‘Week van de smaak’. Nou is het bij ons altíjd de week van de smaak, maar goed, kennelijk is het nodig om er...
Aagje Blok
18 nov 2020


Aagje maakt: Graupenrisotto
Risotto wordt natuurlijk eigenlijk van rijst gemaakt, maar deze variant vinden wij stiekem zeker zo lekker. Gort heeft namelijk een...
Aagje Blok
11 nov 2020


Aagje bakt... speltknäckebröd
Het is weer om binnen te blijven en iets te bakken wat je vast nog nooit zelf hebt gemaakt: knäckebröd! Dat is namelijk helemaal niet zo...
Aagje Blok
4 nov 2020


Aagje bakt: Zwiebelkuchen
We bakken vandaag een klassieke Duitse Zwiebelkuchen, maar dan vegetarisch. Natuurlijk met karwij, en wat kerstomaatjes om het net iets...
Aagje Blok
28 okt 2020


Aagje bakt... Bolo di pampuna
Een recept voor bolo di pompuna, oftewel pompoencake
Aagje Blok
21 okt 2020


Bosbessen-yoghurttaart
Bosbessen-yoghurtcake is heerlijk fris!
Aagje Blok
14 okt 2020


Culinaire tricks for nix
Handige tips voor culinaire ramspoed
Aagje Blok
7 okt 2020


Badische Schneckensuppe
Duitse slakkensoep met witte wijn.
Aagje Blok
30 sep 2020


Pasta mit Pfifferlingen
De herfst begint nu echt, hét favoriete jaargetij van dit Aagje. In ons dorp aan de Moezel gaat overbuurman Stefan nu regelmatig op pad...
Aagje Blok
27 sep 2020


Flädlesuppe
We maken een klassiek Duits gerecht: Flädlesuppe
Aagje Blok
13 sep 2020


Bärentatzen
Bärentatzen is een ander woord voor berenvoeten. Een goed berenvoetje is een beetje krokant aan de buitenkant en heerlijk zacht van...
Aagje Blok
12 sep 2020



zoek hier op trefwoord
bottom of page