top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Zoeken


Aagje kookt... groentebouillon met Eierstich
Ter gelegenheid van de op handen zijnde Wereld Ei dag (8 oktober, jawel!) maken we een leuk Duitse recept met ei dat we hier eigenlijk...
Aagje Blok
7 okt 2021
Â
Â


Aagje bakt... bessenschuimtaart
Het is volop aalbessentijd, dus tijd voor een Duitse klassieker die we hier niet kennen: Träubleskuchen, oftewel een bessenschuimtaart....
Aagje Blok
18 aug 2021
Â
Â


Aagje maakt... kruidenpannenkoekjes
Aangezien ons boek Koch! Duitse keuken anno nu al een tijdje is uitverkocht, willen we jullie op deze plek de favorieten daaruit niet...
Aagje Blok
19 mrt 2021
Â
Â


Aagje maakt... Flammkuchen
Flammkuchen lijkt misschien in de verte op een pizza, maar de smaak en consistentie zijn echt anders. Het deeg wordt traditioneel met...
Aagje Blok
4 mrt 2021
Â
Â


Aagje kookt... Erbsenkaltschale, oftewel koude erwtjessoep
Het lijkt wel voorjaar en in de tuin komt de daslook al tevoorschijn. Aagje is dol op dit kruid en kan niet wachten om daar over een paar...
Aagje Blok
2 mrt 2021
Â
Â


Aagje bakt: Weizen-bananenbrot!
Het is vandaag Bananenbroodddag! Wat? Nou, als iets de laatste tijd populair is geworden en eigenlijk geen 'eigen' dag nodig heeft, dan...
Aagje Blok
23 feb 2021
Â
Â


Linsen-Zucchini-Bällchen | Linzen-courgetteballetjes
Het is vandaag Wereldpeulvruchtendag! Wij Aagjes zijn dol op peulvruchten, alleen al omdat ze zo ontzettend handig zijn om op voorraad te...
Aagje Blok
10 feb 2021
Â
Â


Wirsingschmor mit Nüssen | savooienkool met noten
voor 4 porties (bijgerecht) 1 savooienkool (circa 700 g) 2 lente-uitjes 2 knoflookteentjes 2 el gezouten boter 3 el groentebouillon 2 el...
Aagje Blok
7 jan 2021
Â
Â


Sektgelee mit Obst
Allereerst natuurlijk nog de beste wensen voor 2021! Hebben jullie gisteren ook de champagne opengetrokken? Of natuurlijk, in goede...
Aagje Blok
1 jan 2021
Â
Â


Glühwein
Gingen we vorige week al aan de Gebrannte Mandeln, deze week breiden we de ‘kerstmarktervaring’ uit met dé Weihnachtsmarkt-klassieker:...
Aagje Blok
2 dec 2020
Â
Â


Aagje bakt: Zwiebelkuchen
We bakken vandaag een klassieke Duitse Zwiebelkuchen, maar dan vegetarisch. Natuurlijk met karwij, en wat kerstomaatjes om het net iets...
Aagje Blok
28 okt 2020
Â
Â


Badische Schneckensuppe
Duitse slakkensoep met witte wijn.
Aagje Blok
30 sep 2020
Â
Â


Flädlesuppe
We maken een klassiek Duits gerecht: Flädlesuppe
Aagje Blok
13 sep 2020
Â
Â


Bärentatzen
Bärentatzen is een ander woord voor berenvoeten. Een goed berenvoetje is een beetje krokant aan de buitenkant en heerlijk zacht van...
Aagje Blok
12 sep 2020
Â
Â


Spätzle
De meeste Nederlanders kennen Spätzle als loodzwaar gerecht tijdens de wintersport. Dat loodzware zit ‘m vooral in de bergen kaas die...
Aagje Blok
2 sep 2020
Â
Â


Frankfurter soße
Bij al dit warme weer is Frankfurter Soße een ideaal gerecht: fris, snel klaar en ook nog eens vegetarisch. Het is een echte Duitse...
Aagje Blok
25 aug 2020
Â
Â


Bienenstich
Toen ons eerste kookboek, KOCH! Duitse keuken anno nu, uitkwam, werd ons vaak gevraagd: waarom staat er geen Bienenstich in? Nou… heel...
Aagje Blok
2 jun 2020
Â
Â


We maken Sellerieschnitzel uit Veggie!
Enige tijd geleden wond ik me nogal op, omdat Ronald Giphart ergens in Duitsland het mutsigste tijdschrift had gekocht dat hij kon...
Aagje Blok
8 jan 2020
Â
Â


Bloemkool-kikkererwtensoep uit Lecker
Aagje heeft uiteraard een aantal abonnementen op culi-tijdschriften, en een van de favorieten is wel het Duitse tijdschrift Lecker. Het...
Aagje Blok
24 sep 2019
Â
Â



zoek hier op trefwoord
bottom of page