top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Search


Aagje Blok
Feb 23, 2021
Aagje bakt: Weizen-bananenbrot!
Het is vandaag Bananenbroodddag! Wat? Nou, als iets de laatste tijd populair is geworden en eigenlijk geen 'eigen' dag nodig heeft, dan...
0 comments


Aagje Blok
Feb 10, 2021
Linsen-Zucchini-Bällchen | Linzen-courgetteballetjes
Het is vandaag Wereldpeulvruchtendag! Wij Aagjes zijn dol op peulvruchten, alleen al omdat ze zo ontzettend handig zijn om op voorraad te...
0 comments


Aagje Blok
Jan 7, 2021
Wirsingschmor mit Nüssen | savooienkool met noten
voor 4 porties (bijgerecht) 1 savooienkool (circa 700 g) 2 lente-uitjes 2 knoflookteentjes 2 el gezouten boter 3 el groentebouillon 2 el...
0 comments


Aagje Blok
Jan 1, 2021
Sektgelee mit Obst
Allereerst natuurlijk nog de beste wensen voor 2021! Hebben jullie gisteren ook de champagne opengetrokken? Of natuurlijk, in goede...
0 comments


Aagje Blok
Dec 2, 2020
Glühwein
Gingen we vorige week al aan de Gebrannte Mandeln, deze week breiden we de ‘kerstmarktervaring’ uit met dé Weihnachtsmarkt-klassieker:...
0 comments


Aagje Blok
Oct 28, 2020
Aagje bakt: Zwiebelkuchen
We bakken vandaag een klassieke Duitse Zwiebelkuchen, maar dan vegetarisch. Natuurlijk met karwij, en wat kerstomaatjes om het net iets...
0 comments






Aagje Blok
Sep 12, 2020
Bärentatzen
Bärentatzen is een ander woord voor berenvoeten. Een goed berenvoetje is een beetje krokant aan de buitenkant en heerlijk zacht van...
0 comments


Aagje Blok
Sep 2, 2020
Spätzle
De meeste Nederlanders kennen Spätzle als loodzwaar gerecht tijdens de wintersport. Dat loodzware zit ‘m vooral in de bergen kaas die...
0 comments


Aagje Blok
Aug 25, 2020
Frankfurter soße
Bij al dit warme weer is Frankfurter Soße een ideaal gerecht: fris, snel klaar en ook nog eens vegetarisch. Het is een echte Duitse...
0 comments


Aagje Blok
Jun 2, 2020
Bienenstich
Toen ons eerste kookboek, KOCH! Duitse keuken anno nu, uitkwam, werd ons vaak gevraagd: waarom staat er geen Bienenstich in? Nou… heel...
0 comments


Aagje Blok
Jan 8, 2020
We maken Sellerieschnitzel uit Veggie!
Enige tijd geleden wond ik me nogal op, omdat Ronald Giphart ergens in Duitsland het mutsigste tijdschrift had gekocht dat hij kon...
0 comments


Aagje Blok
Sep 24, 2019
Bloemkool-kikkererwtensoep uit Lecker
Aagje heeft uiteraard een aantal abonnementen op culi-tijdschriften, en een van de favorieten is wel het Duitse tijdschrift Lecker. Het...
0 comments



zoek hier op trefwoord
bottom of page