top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Zoeken


Bosbessenijs
Een hittegolf vraagt wel om wat verkoeling. Dit makkelijke ijs – geen machine nodig – maak je in een handomdraai en is superlekker! voor...
Aagje Blok
14 jun 2023
Â
Â


Rhabarber-Erdbeer Kuchen mit Streuseln
We hebben al een paar keer onze liefde voor rabarber beleden, en deze week rabarberen we gewoon door – en wel met deze heerlijke en...
Aagje Blok
7 jun 2023
Â
Â


Aagje maakt: Milchreiskuchen
Op 1 juni is het Wereldmelkdag, een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie FAO sinds 2001. Op Wereldmelkdag wordt overal ter wereld...
Aagje Blok
1 jun 2023
Â
Â


Aagje maakt: Jamtaart
Klinkt gek? Valt wel mee – de Engelse keuken kent bijvoorbeeld de beroemde Bakewell tart, ook een jamtaart. Dit exemplaar is een iets...
Aagje Blok
24 mei 2023
Â
Â


Aagje maakt: Löwenzahn-spaghetti
In weilanden, bermen en ook in je tuin vind je nu overal paardenbloemen, in het Duits prachtig Löwenzahn genoemd. En als je ze dan toch...
Aagje Blok
17 mei 2023
Â
Â


ERDBEER-RHABARBER-GRÜTZE | rabarber-aardbeiencompote
Aangezien er weer volop rabarber is, leek het ons de hoogste tijd voor deze Duitse klassieker: Grütze. Grütze is een soort gekookte...
Aagje Blok
11 mei 2023
Â
Â


Aagje maakt: een ‘Charles-sandwich’
Zaterdag a.s. gaan we het beleven: de kroning van Charles tot koning. Voor wie zich met een kopje tea voor de buis gaat installeren,...
Aagje Blok
3 mei 2023
Â
Â


aagje maakt: Filosoof
Het is de Maand van de filosofie! Het perfecte moment dus voor dit gerecht: filosoof. In oudere kook- en huishoudboeken duikt vaak een...
Aagje Blok
26 apr 2023
Â
Â


Rabarber-amandelcake
Het is weer rabarbertijd! Jawel, de eerste stengels heb ik al gespot. Zoals andere mensen helemaal blij worden van de eerste asperges,...
Aagje Blok
19 apr 2023
Â
Â


Bärlauchsuppe | Daslooksoep
Veel mensen weten niet zo goed wat ze met daslook aanmoeten. In Duitsland is daslook, daar getooid met de prachtige naam Bärlauch, naar...
Aagje Blok
11 apr 2023
Â
Â


aagje bakt: Advocaatcakejes
oftewel Eierlikör Küchlein uit BACK! Het Duitse Bakboek Dit is een van de recepten uit een dierbaar ‘geërfd’ kookboek: het boek waaruit...
Aagje Blok
5 apr 2023
Â
Â


Aagje maakt paaseitjes, maar dan anders…
Binnenkort is het weer Pasen en als je je nou niet aan paaseitjes te buiten wilt gaan, maar wel trek hebt in chocola? Maak dan eens deze...
Aagje Blok
28 mrt 2023
Â
Â


Quark Bröttchen uit BACK! Het Duitse bakboek
In de Duitse keuken wordt veel gewerkt met kwark-oliedeeg – een makkelijk, luchtig deeg dat voor van alles en nog wat te gebruiken is....
Aagje Blok
22 mrt 2023
Â
Â


Aagje maakt: sodabrood met olijven en kruiden
Vrijdag a.s. is het St. Patrick’s Day. Die dag wordt Ierlands bekendste heilige niet alleen in Ierland herdacht en gevierd maar over de...
Aagje Blok
15 mrt 2023
Â
Â


Aagjes recept van de dag: Bloemkoolsoep
Kan iemand ons uitleggen waarom een grote bloemkool goedkoper is dan zo’n kleintje? Geen idee, maar wij kopen – dus – gewoon stug de...
Aagje Blok
8 mrt 2023
Â
Â


Aagje maakt Pastinakenpuffer
oftewel pastinaakkoekjes. Wij Aagjes zijn altijd al een voorstander van zoveel mogelijk lokaal en mét de seizoenen eten; dus bij voorkeur...
Aagje Blok
2 mrt 2023
Â
Â


Aagje maakt: Mary Berry’s bananenbrood
Happy Bananenbrooddag! Bananenbrood – meestal cake, laten we eerlijk zijn – veroverde de wereld tijdens de lockdowns. En met reden, want...
Aagje Blok
23 feb 2023
Â
Â


Buchteln, recept uit BACK! Het Duitse bakboek
Kennen jullie Buchteln? Buchteln zijn een soort zoete gistbroodjes die je misschien in Oostenrijk weleens gegeten hebt, of in Beieren, al...
Aagje Blok
15 feb 2023
Â
Â


Aagje maakt: Linsen-Zucchini-Bällchen
oftewel: Linzen-courgetteballetjes Het is vandaag Wereldpeulvruchtendag. Ingesteld door Verenigde Naties in 2019 om de voordelen van...
Aagje Blok
10 feb 2023
Â
Â


aagje bakt: Zebrakuchen
Zebrakuchen is een echte Duitse klassieker, en is te vergelijken met een marmercaker, maar dan wat leuker van vorm. Het intrigerendst aan...
Aagje Blok
5 feb 2023
Â
Â



zoek hier op trefwoord
bottom of page