top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Zoeken


Aagje maakt... Spinazie-hummus met zalm
Zo fijn dat het weer kon! Een weekje in Duitsland geweest en – naast allerlei leuke typisch Duitse bak- en kookbenodigdheden – ook nr. 8...
Aagje Blok
14 jul 2021


Chocoladetaart
Het is vandaag Wereldchocoladedag! Nou, dat laten we ons geen twee keer zeggen... tijd dus voor deze heerlijke Oostenrijkse...
Aagje Blok
7 jul 2021


Komkommersoep met zalm
Geloof het of niet, maar 1 juli is de Dag van de Komkommer. Ter gelegenheid daarvan delen we vandaag een recept uit ons eerste boek Koch!...
Aagje Blok
1 jul 2021


Aagje maakt: Choco-Baileys-bonbons met pistachekruim
Het is vandaag Bonbondag! En aangezien er weinig zo leuk is als dingen zelf maken, stropen wij de mouwen op om deze ‘bonbons’ te rollen....
Aagje Blok
23 jun 2021


Vega Aagje: tuinbonensalade met halloumi & daslook
Wij zijn niet zo van het voetbal, dus al die snelle happen die de supermarkten nu pushen – opdat je niet hoeft te koken in voetbaltijd –...
Aagje Blok
15 jun 2021


aagje bakt: Apfelstrudel
Volgende week is het Apfelstrudeldag – en we geven je nu vast het recept. Waarom? Omdat Strudel niet iets is wat je even doordeweeks...
Aagje Blok
10 jun 2021


Aagje bakt: de kaastaart van Emile Zola
‘Even verderop lag een goudkleurige chester, een gruyère die leek op een wiel dat uit een of andere barbaarse strijdwagen was gevallen en...
Aagje Blok
9 jun 2021


Top-5- literaire culicadeaus!
Het is Boekenweek! Wij vieren dat natuurlijk met de aanschaf van een boek – maar misschien is het ook leuk om een ander te verrassen met...
Aagje Blok
4 jun 2021


Aagje experimenteert: sticky pudding uit de slowcooker
Dit Aagje is sinds haar verjaardag een slowcooker rijker. Én het boek Slow cooked van Olivia Andrews met maar liefst 100 gerechten uit...
Aagje Blok
2 jun 2021


Aagje maakt: kwark-notenburgers
Het is Internationale Hamburger Dag! Leuk om vandaag dus een burger te maken, en nee – die hoeft helemaal niet van vlees te zijn....
Aagje Blok
28 mei 2021


Aagje maakt: Käsesoufflé
Net als veel mensen waren we altijd een beetje huiverig om een soufflé te maken. Iedereen doet er altijd zo vreselijk ingewikkeld over,...
Aagje Blok
25 mei 2021


Aagje maakt zelf kokosmakronen
Ook zo dol op kokosmakronen? Laten die nou heel makkelijk en snel zelf te maken zijn. En je hoeft maar drie ingrediënten in huis te...
Aagje Blok
19 mei 2021


Aagje maakt zelf borrelnoten
Noten zijn lekker en gezond, maar een handje noten kan soms… nou ja, een tikkie saai zijn. Vandaar dat iemand waarschijnlijk ooit...
Aagje Blok
14 mei 2021


aagje bakt: Sektkuchen
Het is vandaag Anti-dieetdag! Nou, wat ons betreft is er een prima manier om dat te vieren: met een taart. Zoals deze Sekt-taart, uit ons...
Aagje Blok
6 mei 2021


Aagje maakt: Erdbeer-Rhabarber-Grütze
Vorige week maakten we hier al een rabarbercake; deze week gaan we voor een variant op een welbekend Duits toetje: Rote Grütze. In plaats...
Aagje Blok
29 apr 2021


We bakken voor koningsdag!
en wel: Orangen-Mohn-Muffins | Sinaasappel-maanzaadmuffins Ter gelegenheid van Koningsdag bakken we ook dit jaar natuurlijk feestelijk...
Aagje Blok
26 apr 2021


Fränkische Knoblauchsuppe | Knoflooksoep
Het is vandaag Knoflookdag! Nou is het wat ons betreft elke dag knoflookdag, maar sommige mensen kunnen wellicht een zetje gebruiken.......
Aagje Blok
19 apr 2021


Aagje maakt... Dropkaramels
Eerder deze week hebben we geconstateerd dat zwart-op-wit nog steeds bestaat. En wat is er spannender om dat eens te gebruiken voor het...
Aagje Blok
16 apr 2021


Van braadpandiner tot bebogeen – bestaat dat eigenlijk nog?
Iedereen kent ze wel, van die producten die je vroeger at (of juist niet – de buurkinderen kregen het wel en jij niet!) en die je niet...
Aagje Blok
14 apr 2021


Schoko-Schneebälle | Chocolade-sneeuwballen
Deze koekjes lijken op Amerikaanse crinkle cookies, en worden in Oostenrijk ook wel Bauernbrötchen genoemd. Wij vinden ze het lekkerst...
Aagje Blok
7 apr 2021



zoek hier op trefwoord
bottom of page