top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Zoeken


Spätzle
De meeste Nederlanders kennen Spätzle als loodzwaar gerecht tijdens de wintersport. Dat loodzware zit ‘m vooral in de bergen kaas die...
Aagje Blok
2 sep 2020


Frankfurter soße
Bij al dit warme weer is Frankfurter Soße een ideaal gerecht: fris, snel klaar en ook nog eens vegetarisch. Het is een echte Duitse...
Aagje Blok
25 aug 2020


Koken met een oudje
Een lieve vriendin – ook verzot op retro (kook-)boeken – scoorde dit boekje bij de kringloop in Groesbeek: 50 heerlijke salades. Het...
Aagje Blok
18 aug 2020


LEMONBARS
Vandaag zwaaien we GB uit... een tikje weemoedig en een tikje zuur, met deze lemon bars, die verrassend makkelijk te maken zijn. Laat ze...
Aagje Blok
10 aug 2020


Scroppino
Natuurlijk moet je met dit warme weer altijd voorzichtig zijn met alcohol, maar als je dan toch iets te vieren hebt, dan is dit wel heel...
Aagje Blok
4 aug 2020


Kirschmichel
Ook zo dol op kersen? Wij kunnen er niet genoeg van krijgen nu ze er vers zijn en maken er een Kirschmichel mee, oftewel een klassieke...
Aagje Blok
28 jul 2020


appelmoescake
Ja, dit klinkt misschien brrr, maar is enorm lekker, én snel gemaakt, en ook nog eens lichter dan een gewone appeltaart of -cake. Met...
Aagje Blok
21 jul 2020


Rhaberber-erdbeerkuchen mit streuseln
uit BACK! Het Duitse bakboek voor een plaattaart van circa 35x38 cm voor de bodem: 200 g suiker 200 g zachte boter 4 middelgrote...
Aagje Blok
7 jul 2020


Duitse haringsalade
Er zijn weer nieuwe haringen, dus wat is lekkerder met dit mooie weer dan een frisse haringsalade met wat knapperig brood bij de lunch,...
Aagje Blok
30 jun 2020


Hollerküchle oftewel vlierbloesems
Het lijkt misschien gek om bloesems te bakken, maar ze smaken heerlijk. Kies bloesems die mooi ‘dicht’ zijn, zodat de smaak niet...
Aagje Blok
23 jun 2020


Dingen die we vroeger aten...
Er zijn van die maaltijden, daar denk je met plezier aan terug. Andere... not so much. Want wat aten we vroeger soms vieze dingen! •...
Aagje Blok
23 jun 2020


Quarkknödel mit Plaumen
Net als veel Nederlanders moest ik bij het woord Knödel altijd even slikken. Tot ik doorkreeg dat zoete Knödel, zoals Germknödel, vaak...
Aagje Blok
17 jun 2020


frambozenclafoutis
Zo lekker, al dat zomerfruit! Inmiddels zitten er weer frambozen aan de struik, dus daar maken we gelijk een frambozen-choco-clafoutis...
Aagje Blok
16 jun 2020


Bienenstich
Toen ons eerste kookboek, KOCH! Duitse keuken anno nu, uitkwam, werd ons vaak gevraagd: waarom staat er geen Bienenstich in? Nou… heel...
Aagje Blok
2 jun 2020


Pastinaakchips
Al die gekke corona-hamsteraars – laten we vriendelijk blijven – schijnen en masse chips in te slaan, en de pastinaken te laten liggen....
Aagje Blok
2 jun 2020


Koken met een oudje: zandkoekjes
In onze reeks Koken met een oudje koken of bakken we uit een wat ouder kookboek. Boeken waar we graag op teruggrijpen als we zeker willen...
Aagje Blok
26 mei 2020


Kaas-ui-sodabrood
Van vriendin Kirsten kreeg ik onlangs een zak bloem en een zak volkorenmeel van molen De Eersteling in Hoofddorp. Nou zien die zakken er...
Aagje Blok
17 apr 2020


Easy biker lasagne
Het zijn vreemde en soms beangstigende tijden nu. Tijden die het beste in mensen naar boven brengen, maar soms helaas toch ook minder...
Aagje Blok
18 mrt 2020


Kaiserschmarrn
Binnenkort is het weer krokusvakantie... of moeten we zeggen: skivakantie. En behalve skiën ga je dan natuurlijk ook de plaatselijke...
Aagje Blok
11 mrt 2020


Bärlauchpesto | Daslookpesto
Het is weer daslooktijd! Misschien een tikje vroeg, maar dat geldt momenteel voor veel in de natuur. Daslook is een heerlijk groen kruid,...
Aagje Blok
4 mrt 2020



zoek hier op trefwoord
bottom of page