Aagje BlokMar 4, 2021Aagje maakt... FlammkuchenFlammkuchen lijkt misschien in de verte op een pizza, maar de smaak en consistentie zijn echt anders. Het deeg wordt traditioneel met...
Aagje BlokMar 2, 2021Aagje kookt... Erbsenkaltschale, oftewel koude erwtjessoepHet lijkt wel voorjaar en in de tuin komt de daslook al tevoorschijn. Aagje is dol op dit kruid en kan niet wachten om daar over een paar...
Aagje BlokFeb 26, 2021Aagje bakt: RotweinkuchenHet is vandaag #TellAFairyTaleDay! Wij gaan voor Roodkapje & de Wolf – en dan natuurlijk, als je vertelt, een mooi diepe wolvenstem...
Aagje BlokFeb 23, 2021Aagje bakt: Weizen-bananenbrot!Het is vandaag Bananenbroodddag! Wat? Nou, als iets de laatste tijd populair is geworden en eigenlijk geen 'eigen' dag nodig heeft, dan...
Aagje BlokFeb 19, 2021Aagje maakt... gele viscurryWoensdag kochten we een pot gele curry pasta bij Amazing Oriental (zie blog van 17.2 voor onze top-10!). Vandaag maken we daarmee een...
Aagje BlokFeb 17, 2021Amazing Oriental, Aagje’s Top 10 Amazing Oriental bestaat dit jaar 35 jaar en dat mag gevierd worden! Inmiddels de grootste Aziatische supermarktketen van Nederland met...
Aagje BlokFeb 12, 2021Darwinday!Het is vandaag Darwindag! De grote wetenschapper werd namelijk op 12 februari 1809 geboren en wordt elk jaar op zijn verjaardag geëerd...
Aagje BlokFeb 10, 2021Linsen-Zucchini-Bällchen | Linzen-courgetteballetjesHet is vandaag Wereldpeulvruchtendag! Wij Aagjes zijn dol op peulvruchten, alleen al omdat ze zo ontzettend handig zijn om op voorraad te...
Aagje BlokFeb 5, 2021Aagje maakt... Lebkuchen-Milch, oftewel kruidige chocolademelk 5 februari: Warmetruiendag! We kunnen dit jaar onze collega’s niet ‘verrassen’ met onze rare warme truien,...
Aagje BlokFeb 3, 2021Möhrenkuchen, oftewel worteltaart met walnotenJe wist het misschien niet, maar op 3 februari is het Carrot Cake Day. En niet alleen de Amerikaanse/Engelse keuken kent zo’n...
Aagje BlokJan 26, 2021Aagje test: de Kenwood KWL90.004SI Chef Titanium Patissier XL[disclaimer: we hebben deze machine gewoon zelf betaald en zijn niet om een review gevraagd!] Wij Aagjes bakken nogal veel. En heel...
Aagje BlokJan 21, 2021Aagje bakt... Peanut butter pieAls je de kalender voor het komende jaar eens checkt op rare feest- of gedenkdagen – altijd leuk – stuit je meteen al in januari op...
Aagje BlokJan 13, 2021Aagje to the rescue!Soms mist een gerecht iets en kun je niet helemaal benoemen wat het is… Of het heeft juist te veel. Wat nu? Aagje to the rescue: onze...
Aagje BlokJan 7, 2021Wirsingschmor mit Nüssen | savooienkool met notenvoor 4 porties (bijgerecht) 1 savooienkool (circa 700 g) 2 lente-uitjes 2 knoflookteentjes 2 el gezouten boter 3 el groentebouillon 2 el...
Aagje BlokJan 6, 2021Aagje bakt: NusseckenOns eerste boek KOCH! Duitse keuken anno nu is inmiddels uitverkocht (yeah!), maar we krijgen nog steeds best veel mailtjes van mensen...
Aagje BlokJan 1, 2021Sektgelee mit Obst Allereerst natuurlijk nog de beste wensen voor 2021! Hebben jullie gisteren ook de champagne opengetrokken? Of natuurlijk, in goede...
Aagje BlokDec 16, 2020Aagje bakt 't zelf: de kerststol!Allemaal al druk bezig met de voorbereidingen voor kerst? Probeer dit recept dan eens! Want wat is er leuker dan zèlf een kerststol...
Aagje BlokDec 10, 2020BACK! en het kerstdinerWist je dat je met BACK! Het Duitse bakboek in de aanslag, al een hele collectie opties voor kerst-desserts hebt? Wat dacht je van... •...
Aagje BlokDec 8, 2020Kerstbakken: KipferlDe kerst nadert en dus wordt er in heel Duitsland weer woest gebakken; ook deze halvemaanvormige koekjes mogen dan niet ontbreken....
Aagje BlokDec 2, 2020GlühweinGingen we vorige week al aan de Gebrannte Mandeln, deze week breiden we de ‘kerstmarktervaring’ uit met dé Weihnachtsmarkt-klassieker:...