top of page
RECEPTEN & ANDER LEUKS
Zoeken


Aagje maakt: Milchreiskuchen
Op 1 juni is het Wereldmelkdag, een initiatief van de Wereldvoedselorganisatie FAO sinds 2001. Op Wereldmelkdag wordt overal ter wereld...
Aagje Blok
1 jun 2023
Â
Â


Aagje maakt: Löwenzahn-spaghetti
In weilanden, bermen en ook in je tuin vind je nu overal paardenbloemen, in het Duits prachtig Löwenzahn genoemd. En als je ze dan toch...
Aagje Blok
17 mei 2023
Â
Â


ERDBEER-RHABARBER-GRÜTZE | rabarber-aardbeiencompote
Aangezien er weer volop rabarber is, leek het ons de hoogste tijd voor deze Duitse klassieker: Grütze. Grütze is een soort gekookte...
Aagje Blok
11 mei 2023
Â
Â


Aagje maakt Pastinakenpuffer
oftewel pastinaakkoekjes. Wij Aagjes zijn altijd al een voorstander van zoveel mogelijk lokaal en mét de seizoenen eten; dus bij voorkeur...
Aagje Blok
2 mrt 2023
Â
Â


Buchteln, recept uit BACK! Het Duitse bakboek
Kennen jullie Buchteln? Buchteln zijn een soort zoete gistbroodjes die je misschien in Oostenrijk weleens gegeten hebt, of in Beieren, al...
Aagje Blok
15 feb 2023
Â
Â


Aagje maakt: Linsen-Zucchini-Bällchen
oftewel: Linzen-courgetteballetjes Het is vandaag Wereldpeulvruchtendag. Ingesteld door Verenigde Naties in 2019 om de voordelen van...
Aagje Blok
10 feb 2023
Â
Â


aagje bakt: Zebrakuchen
Zebrakuchen is een echte Duitse klassieker, en is te vergelijken met een marmercaker, maar dan wat leuker van vorm. Het intrigerendst aan...
Aagje Blok
5 feb 2023
Â
Â


aagje maakt: Schupfnudeln
Houd je van gnocchi? Dan houd je vast ook van Schupfnudeln, een pastasoort die van oorsprong vooral in Zuid-Duitsland en Oostenrijk werd...
Aagje Blok
18 jan 2023
Â
Â


Aagje bakt voor kerst: Zimtsterne
In Duitsland wordt fanatiek gebakken in de voorbereiding op kerst: van klein grut zoals Dominosteine, Vanillekipferl en Bethmännchen tot...
Aagje Blok
30 nov 2022
Â
Â


Aagje maakt: sneeuwvlokjes
Vrijdag a.s. is het weer St. Maarten en als je in een streek woont waar de kinderen ‘daaraan doen’ – zoals wij vroeger – sta je...
Aagje Blok
9 nov 2022
Â
Â


Winzerkuchen | Druiventaart
Vandaag bakken we een heerlijke herfsttaart: Winzerkuchen. Een Winzer is een wijnboer, iemand die druiven teelt voor de wijn. Ons...
Aagje Blok
2 nov 2022
Â
Â


Aagje maakt: Maultaschen
Op 25 oktober 1995 kwamen veertig verschillende pastaproducenten in Rome bij elkaar tijdens het allereerste ‘World Pasta Congress’....
Aagje Blok
25 okt 2022
Â
Â


Aagje bakt: Mohnschnecken
Vandaag een recept voor iets heel bijzonders: Mohnschnecken, oftewel maanzaadslakken. In de Duitse keuken wordt veel meer gedaan met...
Aagje Blok
11 okt 2022
Â
Â


Aagje bakt: Quarkbällchen | Kwarkbolletjes
Ken je Quarkbällchen al? Ze ogen misschien onschuldig: kleine balletjes, die een beetje op oliebollen lijken. Niets is minder waar... ze...
Aagje Blok
1 sep 2022
Â
Â


aagje bakt: Flammkuchen
In het kader van heimwee en/of vakantieblues maken we de komende tijd lekkers dat we ooit op vakantie aten (of hadden moeten eten!)....
Aagje Blok
24 aug 2022
Â
Â


Duitse culi-blogtips
Dat de spoeling aan Duitse kookboeken behoorlijk dun is, zullen wij niet bestrijden. Maar je kunt je heil natuurlijk ook af en toe zoeken...
Aagje Blok
22 jun 2022
Â
Â


Bienenstich voor Wereldbijendag
Het is vandaag Wereldbijendag! Bijen zijn niet alleen prachtige beestjes, ze zijn ook enorm belangrijk voor de bestuiving van gewassen en...
Aagje Blok
20 mei 2022
Â
Â


Aagje bakt: Eierlikör Küchlein
Wil je voor de Pasen iets bakken? Probeer dan eens deze advocaatcakejes! Ze komen uit een oud kookboek van de oma van mijn man, oma...
Aagje Blok
13 apr 2022
Â
Â


Aagje bakt: Blaubeer-Streuselkuchen
Deze Streuselkuchen – oftewel kruimeltaart, als is het eerder een cake met een berg kruimels – leidde in de Duitse schoonfamilie steevast...
Aagje Blok
5 apr 2022
Â
Â


Aagje bakt... Rullerkes (oftewel kniepertjes)
Rullerkes zijn in veel delen van Noord-Duitsland typisch nieuwjaarsgebak: iedereen die je gelukkig nieuwjaar komt wensen, krijgt...
Aagje Blok
29 dec 2021
Â
Â



zoek hier op trefwoord
bottom of page